בלב אמיץ עלה נעלה: אלפי חניכים צעדו לביריה עם דגלי ישראל ותפילות

בלב אמיץ עלה נעלה: אלפי חניכים צעדו לביריה עם דגלי ישראל ותפילות

79  שנים לאחר העלייה ההיסטורית: כ-7,000 חניכי בני עקיבא משבט הרא”ה, עלו אתמול (שלישי) לביריה ושחזרו את ההגעה ליישוב בימים ההם. החניכים עלו למצודה ושם קיימו טקס מיוחד לציון 79 שנים לעלייה ההיסטורית.

במשך שנים רבות מקיימת תנועת בני עקיבא את מסורת העלייה לביריה של שבט הרא”ה בתאריך י”א באדר – היום בו הובילו חניכי התנועה בשנת 1946 את העלייה ההיסטורית ליישוב כחלק מהמאבק על ארץ ישראל טרם הקמת המדינה.

אתמול, 79 שנים אחרי העלייה ההיא, המשיכה תנועת בני עקיבא את החיבור והעלייה מדי שנה למקום, כאשר כ-7,000 חניכים וחניכות שבט הרא”ה עלו לביריה. עקב המלחמה, צעדו החניכים עם דגלי ישראל ,שלטי חיזוק למשפחות הנופלים ותפילות להשבת החטופים שנישאו באירוע.

חניכי שבט הרא”ה שחזרו את העלייה ליישוב בימים ההם ועלו למצודה – שם קיימו טקס מיוחד לציון 79 שנים לעלייה ההיסטורית למקום.

“בשם אלו שעלו לפנינו”. קרדיט: דוברות בני עקיבא

המסע לביריה מנציח את המאבק העיקש להתיישבות היהודית בגליל בזמן שלטון המנדט הבריטי. ביום י”א באדר ב’ ה’תש”ו (14 במרץ 1946), עלו אלפי בני נוער ומתיישבים אל ביריה ושבו אל היישוב, לאחר שפונו ממנו בכוח. בעקבות מבצע זה, שלטון המנדט הבריטי החליט לאפשר מגורים של יהודים במקום ומאז נתפס האירוע כניצחון משמעותי של היישוב בארץ.

מזכ”ל בני עקיבא יגאל קליין אמר : “אלפי חניכי שבט הרא”ה שצועדים היום בעקבות מסירות הנפש של מתיישבי ביריה חברי בני עקיבא מזכירים לנו דווקא עכשיו כי לדור הצעיר הגדל בתנועה יש אהבה עמוקה לארץ, לתורה ולעם. השנה , העליה לביריה מתרחשת כחלק מהשיבה לצפון שתנועת בני עקיבא גאה להיות חלק ממנה. מהאהבה הענקית שלהם נלך ונתמלא תקווה ואמונה ונשמע את מילותיו של הרא”ה הגדול שבשמו הם קרויים “עלה למעלה עלה” ונזכה עם כל העם שלנו לממש את הציווי התנועתי: בלב אמיץ בעז”ה עלה נעלה”.

חברה וקהילה חדשות שומרון כתבה ראשית