אמש נפטר אבי ההתיישבות ביהודה ושומרון, הבית״רי מתיתיהו (מתי) דרובלס , בן 87 בפטירתו.
דרובלס נולד בפולין ב-1931, הוא התייתם מאמו לפני מלחמת העולם השנייה. בסוף 1940 נכנסה המשפחה לגטו ורשה. ב-1942 נלקח אביו ודרובלס בן ה-11 נשאר עם אחותו בת ה-13 ואחיו בן ה-9. בפברואר 1943 נמלטו השלושה מהגטו ובמשך שנתיים נדדו ביערות ובכפרים. בתום המלחמה הגיעו לאיטליה ונכנסו לבית הילדים. קרובי משפחה שגרו בארגנטינה הזמינו את דרובלס אליהם לבואנוס איירס, שם השלים השכלה תיכונית והיה חבר בית”ר.
דרובלס עלה לישראל ב-1950 יחד עם גרעין שהקים את מבוא ביתר. בשנת 1955 היה קצין שלטון בית”ר וב-1956 התחיל לפעול במחלקת ההתיישבות של תנועת החרות. ב-1967 נבחר ליושב ראש משקי חירות בית”ר ובתפקידו זה הוביל את פעילות התנועה בהקמת שבעה יישובים חדשים מעבר לקו הירוק. בבחירות לכנסת השביעית הוא הוצב במקום ה-28 ברשימת גח”ל ונכנס לכנסת ב-1972.
ב-1978 מונה לראש החטיבה להתיישבות של ההסתדרות הציונית העולמית ובתפקידו זה פעל רבות לפיתוח ההתנחלויות ביהודה ושומרון. בין היתר, הפיק עם היכנסו לתפקידו, את “תוכנית האב לפיתוח ההתיישבות ביהודה ושומרון לשנים 1983-1979” אשר היתוותה את מדיניות ממשלת הליכוד וההסתדרות הציונית העולמית בנושא ההתיישבות היהודית ביהודה ושומרון. במסגרת תפקיד זה הקים כמעט 400 יישובים בכל הארץ.
בשנים 2012-1994 שימש יו”ר הארכיון הציוני המרכזי. 2011 הדליק משואה בטקס הדלקת המשואות של יום העצמאות.
ביום חמישי האחרון קיבל אות הוקרה בכנס עולים גדול של הליכוד העולמי ובית״ר במלון פלאזה בנתניה.
סגן ומ”מ יו”ר ההסתדרות הציונית יעקב חגואל סופד לו ואומר:
“דרובלס, הוא דוגמא נפלאה של ציוני אמיתי שנלחם על המולדת. כי מי שחווה את השואה האיומה ושרד בכל כוחו על מנת להגיע למחוז חפצו ואף שרת בתפקידים משמעותיים על מנת שכל אחד ואחד מאיתנו יהנה מחבל ארץ כה יפים שהוא בילדתו לא זכה”.
“דרובלס הוא ארץ ישראל היפה. מלח הארץ. בית”רי ברמ”ח אבריו. זכינו האחרון לתת לו כבוד אחרון באות הוקרה בכנס שמשמעתו מאוד זהה עם דרובלס, עלייה לארץ ישראל”
לבסוף אמר: “אנו נלמד את מורשתו של דרובלס וניקח איתנו צעדה לדרך עוד דוגמא על הדמויות שנלחמנו בעל כורחם שתהינו לנו מדינה כמו מדינת ישראל. יהי זכרו ברוך”
ראש ההנהגה עולמית של בית”ר- עו”ד נריה מאיר:
“מתי דרובלס היה הסמל הכי מובהק של איש עשיה בית”רי. לא היה אדם שטביעת ידיו בהתיישבות ביהודה ושומרון היה כה חזק כמו מתי דרובלס. מעשיו ופועלו חרוטים לעד בזכרון האומה. תנועת בית”ר תמשיך לחנך לאורו.”