שנתיים מאז הקימה מפעל טחינה בעלות של 25 מיליון שקלים, מקימה “אחוה” מפעל טחינה חדש באריאל שבשומרון. בעלות דומה בשטח של 10,000 מ”ר אשר יכפיל את כושר הייצור ל- 4 טון טחינה גולמית בשעה
חברת “אחוה“, יצרנית החלוה, טחינה ומוצרי מאפה, החלה בבנייתו של מפעל חדש לטחינה באיזור התעשייה אריאל. המפעל החדש, אשר ישתרע על שטח של 10,000 מ”ר, יוקם בסמוך למפעל הטחינה והחלוה שבנתה אחוה לפני כשנתיים, אשר חולש על שטח של 14,000 מ”ר ומשמש לייצור טחינה, חלוה ודברי מאפה. המפעל מוקם בעלות של כ- 25 מיליון שקלים מהון עצמי וישמש לקו ייצור חדש לטחינה ולשטחי אחסנה. בימים אלה החל עבודות הקרקע וצפי לסיום הוא בתוך 12 חודשים מהיום. לדברי יעקב מלאך, בעלים ומנכ”ל החברה, כושר הייצור של המפעל יגדל משני טון טחינה לשעה לארבעה טון, במשך 24 שעות ביממה. המפעל יענה על הביקושים ההולכים וגוברים לטחינה גולמית בעלת ערכים תזונתיים גבוהים הן בישראל והן בעולם.
חברת “אחוה” הנה בבעלות פרטית של משפחת מלאך. המפעל, המעסיק 235 עובדים, ממשיך לשמור על מקומו בראש מותגי הטחינה והחלוה הנמכרים ביותר בישראל לשנת 2016. לפי פי דו”ח סטורנקסט לשנת 2016, מובילה אחוה את המכירות של הטחינה הגולמית עם נתח שוק כספי של 32% בקטגוריית ובנתח שוק כמותי של 39%. אחריה, מותג בארכה עם נתח כספי של 29.9% וטחינה אל ארז עם נתח שוק של 11.9%. טחינה הנסיך רושמת את הירידה הדרסטית ביותר בשנת 2016 וצונחת אל המקום הרביעי עם נתח שוק של 6.5% בלבד. קטגוריית הטחינה הגולמית כולה מסתכמת ב- 2016 במעל ל- 150 מיליון שקלים, עם עלייה במכר בכמותי שהסתכם ב- 6,850 טון בשנת 2016 לעומת מכר של 6,265 טון בשנת 2015. באחוה מסבירים כי הפער בין הנתח הכמותי לנתח הכספי של אחוה, נובע מכך שאחוה מקפידה למכור את מוצריה במחיר שווה לכל נפש.
מעל ל- 15% מתוצרת מפעל “אחוה” מיועדים לייצוא. אחוה מייצאת כ – 1500 טון טחינה בשנה: כ- 1000 טון לארה”ב וקנדה. כ – 150 טון לאירופה, כ- 150 טון למזרח אירופה וכ – 200 טון לשאר הארצות בעיקר דרום אפריקה, אוסטרליה וניו זילנד. כל השומשום שאנו מייבאים הינו מאתיופיה מחבל ארץ חומרה. אחוה מייבאת כ- 12 אלף טון שומשום בשנה כאשר לישראל מייבאים כ- 60 אלף טון מאתיופיה שם היבול השנתי נע סביב ה- 250 אלף טון. אחוה כמעט אינה מוכרת טחינה באריזות מוסדיות אלא אך ורק באריזות לשימוש ביתי. “אנו רואים דרישה הולכת וגדלה בעולם למוצרי מזון אתני, אורגני וטבעי בכלל, אותו העולם מזהה כמזון איכות וביקוש גובר לטחינה גולמית בפרט”, אומר יעקב מלאך מנכ”ל אחוה. העלייה נרשמת גם במוצרי החלוה, המכילים 50% טחינה גולמית. לדבריו, בסיום הקמת המפעל החדש תגדיל החברה באופן משמעותי את פעילותה.